Deputatul Ștefan Mușoiu la reuniunea COSAC: ”România sprijină pe deplin președinția slovenă...

Deputatul Ștefan Mușoiu la reuniunea COSAC: ”România sprijină pe deplin președinția slovenă a Consiliului UE în eforturile sale de consolidare a proiectului european”

DISTRIBUIȚI

Deputatul Ștefan Mușoiu a reprezentat Camera Deputaților, la Reuniunea președinților comisiilor pentru afaceri europene din parlamentele naționale (COSAC), eveniment organizat în format de videoconferinţă, în cadrul dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE deţinute de Slovenia.

Luni, 19 iulie 2021, în intervenţia sa din cadrul primei sesiuni, Ștefan Mușoiu și-a manifestat aprecierea față de prioritățile președinției Sloveniei, subliniind că urmărește îndeaproape discuțiile și negocierile care au loc la nivelul Consiliului UE, precum și în relația cu Parlamentul European, deoarece “progresele și rezultatele obținute de președinția slovenă a Consiliului UE vor influența redresarea și reziliența Uniunii”.

“Având în vedere că Slovenia se află la cârma Consilului UE într-un moment strategic foarte important, când Uniunea se confruntă cu multe provocări, cred că unitatea și solidaritatea statelor membre sunt esențiale pentru a face față provocărilor de sănătate, economice și sociale, protejând și facilitând libera circulație a mărfurilor, serviciilor și cetățenilor”, a punctat președintele Ștefan Mușoiu.

Deputatul a salutat „decizia președinției slovene de a redeschide discuțiile din cadrul Consiliului către un spațiu Schengen mai rezilient, coeziv și fără fragmentare. România a îndeplinit criteriile stabilite în acquis-ul Schengen în urmă cu zece ani, fapt recunoscut de Consiliul Justiție și Afaceri Interne și de Parlamentul European”.

“De asemenea, apreciem sprijinul recent al Parlamentului European și al Comisiei Europene pentru aderarea deplină a României la spațiul Schengen și așteptăm cu nerăbdare decizia de aprobare a Consiliului UE”, a declarat oficialul român.

Referindu-se la Balcanii de Vest, deputatul a afirmat că “România va continua să joace un rol activ pentru un angajament eficient al Uniunii Europene în regiune, atât în ceea ce privește politica de extindere a UE, cât și în ceea ce privește sprijinul UE în contextul gestionării pandemiei COVID-19. eforturi. În acest sens, așteptăm cu nerăbdare reuniunea la nivel înalt UE-Balcanii de Vest din această toamnă”. “Pe de altă parte, suntem interesați și de aprofundarea dimensiunii de securitate a parteneriatului estic, precum și de menținerea unui angajament puternic și pe termen lung al UE în vecinătatea estică. În acest sens, salutăm rezultatele recente ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova, unde majoritatea covârșitoare a votat în favoarea forțelor pro-europene, pro-democratice și pro-reforme. România va continua să rămână alături de autoritățile Republicii Moldova pentru a-și atinge aspirațiile pro-europene și pentru a-și urma calea pro-reformă”, a afirmat președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților în intervenţia susţinută la reuniunea COSAC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.