Documentarele despre comunitățile de români din întreaga lume premiate la Festivalului Internațional...

Documentarele despre comunitățile de români din întreaga lume premiate la Festivalului Internațional de Film de la Chișinău

Filmele despre români și comunitățile de români din întreaga lume vor fi premiate la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, care se va desfășura în perioada 12- 18 mai, la Chișinău.

În cadrul secțiunii cadRO, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău acordă premiul în valoare de 1.000 euro și Marele Premiu în valoare de 1.500 de euro.

Anul acesta, CRONOGRAF-ul şi-a extins numărul total de filme şi evenimente şi şi-a diversificat spaţiile pentru proiecţii. Programul proiecţiilor festivalului este mult mai vast şi include peste 70 de filme, inclusiv 11 premiere naţionale de film şi proiecţii speciale.

Festivalul va avea cinci secțiuni competitive ce însumează 49 de producții în competiție pentru trofeele CRONOGRAF-ului. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Odeon şi vor dura de dimineaţă până seara. Publicul va putea aprecia filmele, desemnând câştigătorii premiului Simpatia Publicului şi va avea ocazia să discute cu autorii prezenţi. Serile, tot aici, vă invităm la premierele autohtone de film.

O noutate a acestei ediţii a FIFD CRONOGRAF sunt proiecţiile în aer liber. Ele se vor derula în Scuarul Universității Libere Internaționale din Moldova ULIM şi la Apartamentul Deschis.

Pentru iubitorii de film, Cronograf a pregătit şi proiecţii nocturne. Pe 16 mai, în cadrul „Nopţii muzeelor” vor fi proiectate câteva producţii cu tematică istorică la cinemateca Muzeului Național de Istorie a Moldovei.