EXPO Milano primește “Sarea pământului”

EXPO Milano primește “Sarea pământului”

Spectacolul de dans contemporan și muzică veche românească, “Sarea pământului”, se va desfășura pe 19 august, la Pavilionul Romaniei din cadrul EXPO Milano 2015, unde va participa și artistul Grigore Leșe.

Alături de artistul român pe scenă vor urca și dansatorii Liliana Iorgulescu, Andreea Duţă, Violeta Dincă, Alina Iacov și Mihaela Culda

„Sarea Pământului” este un spectacol de dans contemporan care preia ritualuri ce însoțesc momentele importante din existența individului nealterat de cotidianul urban. Simbioza celor două forme spectaculare – folclorul autentic și dansul contemporan – creează un univers dinamic ce potențează nevoia de auto-reflecție.

Este un spectacol al momentelor importante din viaţă: naşterea, moartea, nunta”. Coregrafia prim-balerinei spectacolului Liliana Iorgulescu este gândită în alb şi negru: dansatoarele (Ioana Macarie, Andreea Duţă, Violeta Dumitraşcu, Ramona Bărbulescu) sunt îmbrăcate în negru peste alb sau în alb; un univers auster al satului în alb/negru: e bine/nu e bine, e voie/nu e voie … Grigore Leşe, într-o cămaşă lungă, albă, este întruchiparea ţăranului de demult, care se înfăţişează lumii descoperit doar la înmormântări. Iar albul iese cu atât mai mult în evidenţă, în momentul în care apare cu toaca sprijinită de umăr – o imagine amintind de îngerul din nuvela lui Gabriel Garcia Marquez”, consideră Ana-Maria Grad.