Meșteșugurile şi obiceiurile la români la ETNO Culese din Balkani

Meșteșugurile şi obiceiurile la români la ETNO Culese din Balkani

DISTRIBUIȚI

Meșteșugurile, pe cale de dispariție, obiceiurile la români și țăranul român contemporan vor fi temele primei ediții a Festivalului de Film ETNO Culese din Balkani.

Prima ediție a Festivalului de Film Etno Culese din Balkani va avea loc în perioada 18 – 20 septembrie , cu proiecții de film documentar românesc de seamă și dezbateri pe măsură, la Cinema Muzeul Țăranului.

     Festivalul are în program peste 10 filme documentare românești, dintre care 2 premiere (Printre oameni și fiare, R: Hanno Hoefer și Paștele blajinilor, R: Claudiu Mitcu) și o proiecție care va putea fi vizionată pentru prima dată de către publicul bucureștean (Nicolae al lui Ion, R: Francisc Mraz).

     Filmele documentare vor fi urmate de sesiuni de răspunsuri și întrebări – pe de o parte, între publicul prezent în sală și realizatorii filmelor și, pe de altă parte, între publicul spectator și specialiști din domeniul etnologiei și ai antropologiei. Mai multe detalii, în curând, pe FB.com/CuleseDinBalkani

     Festivalul de Film ETNO Culese din Balkani a ales, pentru ediția de anul acesta, trei teme: <Meșteșugurile, pe cale de dispariție>, <Obiceiurile la români> și <Țăranul român contemporan>.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.