Retrospectivă de film românesc în Ciudad de Mexico. De la Palme d´Or...

Retrospectivă de film românesc în Ciudad de Mexico. De la Palme d´Or la Ursul de Aur

Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Direcția Relații Internaționale a Institutului Cultural Român, Cinemateca Națională din Mexic și Ambasada României din Statele Unite Mexicane, organizează în perioada 11 – 22 iunie o retrospectivă de film românesc contemporan în Ciudad de Mexico, eveniment ce va avea loc la  Cineteca Nacional de México.

Intitulată “10 ani în 10 filme. De la Palme d´Or la Ursul de Aur”, retrospectiva include o selecție a celor mai apreciate și premiate filme românești de la Moartea domnului Lăzărescu până în prezent. În selecție sunt incluse următoarele pelicule: Câini, regie Bogdan Mirică; Moartea domnului Lăzărescu, regie Cristi Puiu; A fost sau n-a fost?, regie Corneliu Porumboiu; 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, regie Cristian Mungiu; Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, regie Andrei Ujică; Aferim!, regie Radu Jude; Ilegitim, regie Adrian Sitaru; Poziția copilului, regie Călin Peter Netzer; Bacalaureat, regie Cristian Mungiu Sieranevada, regie Cristi Puiu.

Ciclul de film va fi inaugurat în prezența regizorului Bogdan Mirică cu filmul Câini, Premiul FIPRESCI în cadrul secțiunii Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes din 2016.