Tururi pietonale gratuite ale cartierului Armenesc cu ocazia Sărbătorii Vartavar a comunității...

Tururi pietonale gratuite ale cartierului Armenesc cu ocazia Sărbătorii Vartavar a comunității armene

Asociația Cultour vă invită la un tur pietonal gratuit în cartierul Armenesc în data de 7 August 2016, cu ocazia Sărbatorii Vartavar a comunității armene – Schimbarea la față, scrie Romaniapozitiva.ro.

Partenerul pentru realizarea acestui tur, la fel ca în anul precedent în cadrul Festivalului Strada Armenească,  este “Uniunea armenilor din România”. Sunteti invitati la o incursiune în credințele, tradițiile și poveștile locului, înțelegând astfel istoria tumultuasă a acestei comunități.

Duminică, 7 August, la ora 10.30, în curtea Bisericii Armenești, puteti porni într-o călătorie care explorează povești de viață ale armenilor, tradiții și credințe în biserica Armenească, istorii  ale străduțelor. Va fi descoperita casa Melik, cea mai veche casă din București, povestea cafelei armenești şi multe altele. Alături de gazde – “Uniunea armenilor din România”- s eva vizita biserica şi vom afla poveștile comunității.

Finalul turului va fi … surprinzător, dar tradiţional pentru armenii prezenţi la sărbătoare. Sunteti sfatuiti să aveți un tricou de schimb.

Programul : Dumincă 7 August, ora 10:30 – 12:30

Punctul de întâlnire: intrarea în curtea Bisericii Armenești. Ghidul va avea un semn Cultour