Acasă Cultura / Culte Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie. Expoziție dedicată Mărțisorului

Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie. Expoziție dedicată Mărțisorului

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, împreună cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, organizează în perioada 28 februarie – 8 martie o expoziție care are ca temă practicile culturale asociate zilei de 1 Martie.

Cu această ocazie, președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputatul Ionel Palăr, va susține miercuri, 28 februarie, începând cu ora 12.30, o prezentare a manifestărilor dedicate marcării acestui eveniment (nivel P1, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor).

Totodată, vor lua cuvântul directorul Institutului de Etnografie și Folclor “Constantin Brăiloiu”,  Sabina Ispas, care va detalia conținutul dosarului depus la UNESCO și va prezenta grupul de lucru care l-a elaborat, și managerul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Paulina Popoiu, care va vorbi despre Mărțișor ca element cu valoare universală.

În decembrie 2017, acest element de patrimoniu, “Mărțișorul”, a fost inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO, ca urmare a dosarului multinațional depus de România, Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova.

Articolul precedentCalendarul de activități al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în 2018
Articolul următorDaruri de suflet pentru copiii români din afara granițelor din partea elevilor bucureșteni și gălățeni