Procedurile de adoptare a votului prin corespondență analizate la Torrejon de Ardoz

Procedurile de adoptare a votului prin corespondență analizate la Torrejon de Ardoz

Procedurile de adoptare a proiectului de lege referitor la votul prin corespondență au fost analizate, pe 24 octombrie, la reuniuniea Comitetul Local Executiv al organizației liberale Diaspora care s-a desfăşurat la sediul din Torrejon de Ardoz.

La eveniment au participat senatorul Viorel Badea şi Victor Ionescu care au informat participanții la reuniune asupra stadiului proiectului de lege care vizează votul prin corespondenţă.

Aceştia au evidențiat necesitatea implicării tuturor membrilor organizaţiei din Diaspora în procesul de promovare a acestui proiect, corelat cu o acțiune eficace de informare asupra procedurii de înscriere în registrul electoral, în comunitățile de rezidență.

Totodată, senatorul Viorel Badea a prezentat participanților la reuniunea politică din Torrejon de Ardoz decizia Biroului Permanent Național al PNL de susținere a candidaturilor cetățenilor români domiciliați sau rezidenți în străinătate la alegerile locale din 2016 din România.

Astfel, senatorul Badea a ținut să sublinieze faptul că acesta este singurul partid politic din România care își sprijină membrii din diaspora în implicarea efectivă, la nivel local, în activitatea politică.