Sub semnul lui Eminescu, de Ziua Culturii Naționale, la Cernăuți

Sub semnul lui Eminescu, de Ziua Culturii Naționale, la Cernăuți

Zece instituții și organizații românești din Cernăuți, organizează, cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuţi, o serie de activități prin care vor marca, la 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale și ziua lui Mihai Eminescu.

Potrivit anunțului făcut de Zorile Bucovinei, manifestările vor începe duminică dimineața, cu la ora 10.00 cu depunere de flori la Bustul lui Mihai Eminescu, Casa “Aron Pumnul”, Cernăuți (str. Aron Pumnul, 19), urmată de depunere de flori la Monumentul lui Mihai Eminescu, din centrul oraşului.

De asemenea, la Gimnaziul nr. 6 din Cernăuți (str. Șeptițcoho, 19), elevii de la școlile cu predare în limba română din regiune vor participa la Concursul de recitare a operei eminescine, iar de la orele 14.00 Şcoala Populară de Artă şi Civilizaţie Românească Cernăuţi din cadrul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi (str. Gaidar, nr. 9 A) a programat recitalul ”Cu Eminescu în suflet”.

La sediul Societății pentru Cultură Română ”Mihai Eminescu” din Regiunea Cernăuți (Piața Centrală nr. 9) va avea loc Masa rotundă cu tema ”Eminescu, poet al ființei”, iar în încheierea manifestărilor în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (str. Kobileanska, 9) va avea loc o Seară românească de romanţe pe versuri de Mihai Eminescu. În organizarea manifestărilor s-au implicat Societatea Scriitorilor Români din Regiunea Cernăuți, Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității Naționale ”Iurii Fedcovici”, Lectoratul Român al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale ”Iurii Fedcovici” din Cernăuți, Societatea pentru Cultură Română „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, Muzeul Literar „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, Fundaţia Culturală „Casa Limbii Române”, Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, Liga Tineretului Român ”Junimea” din regiunea Cernăuți și Biblioteca ”Glasul Bucovinei”.